Welkom

 

Stichting Beeldend Berghem maakt kunst en cultuur in de breedste zin van het woord zichtbaar in de gemeenschap van Berghem. Maakt u kunst of bent u geïnteresseerd in kunst of cultuur in uw eigen omgeving?  U kunt zich aansluiten bij onze Stichting als actieve of ondersteunende deelnemer. De jaarlijkse kosten bedragen €30.00

Onze Stichting bestaat uit een groep van ongeveer 20 amateurkunstenaars inclusief bestuur.

   

Binnenkort hopen wij te starten met de productie van beeld ‘’Zicht op berghem’’ dat mede door samenwerking met de Dorpsraad van Berghem tot stand komt.
Zicht op Berghem met een hoogte van ruim 8 meter wordt geplaatst tegenover de fietstunnel Spaanderstraatsche Akkers.
Voor meer informatie, zie webpage ‘’Zicht op Berghem’’.

 

   

 De Bergse Kunstveiling geannuleerd
 Helaas heeft de organisatie besloten De Bergse Kunstveiling op zondag 30 januari a.s. in de Berchplaets in Berghem te annuleren. Het groeiend aantal besmettingen en de onzekerheid over de covid-maatregelen die op 30 januari zullen gelden, zijn de belangrijkste redenen voor deze moeilijke beslissing.
 De Bergse Kunstveiling is een gezamenlijk initiatief van Berghem Wijzer en Beeldend Berghem waarbij kunstobjecten die een link hebben met Berghem onder leiding van veilingmeester Theo van Ravensteijn zouden worden geveild. Er was grote belangstelling onder regionale (amateur)kunstenaars om deel te nemen aan deze veiling. Bijna tachtig kunstwerken zijn aangemeld. De organisatie hoopt volgend winterseizoen een nieuwe datum voor De Bergse Kunstveiling in te plannen.