‘’Zwerftocht door 3 eeuwen klassieke muziek’’


Vrijdagavond 15 maart 2019, in de kapel van Koolwijk, georganiseerd door Beeldend Berghem

Georganiseerd door Beeldend Berghem op 15 maart 2019 in de Kapel van de Koolwijk.
Opbrengst ten bate van kunstwerk ‘’Zicht op Berghem’’.

Hier kunt u het programma voor de avond bekijken.

Het concert werd aangeboden door Stichting Beeldend Berghem en er werd geen entrée gevraagd. Beeldend Berghem hoopte op uw vrijwillige bijdrage aan het einde van de avond.
De eventuele opbrengst kwam volledig ten gunste van kunstwerk Zicht op Berghem.

 

Enige informatie over de enthousiaste musici die deze avond, volledig gratis voor kunstwerk Zicht op Berghem, verzorgen hebben:
Rond om Oss maar ook daarbuiten hebben deze muzikanten hun sporen verdiend door op te treden in allerlei ensembles en orkesten, uiteenlopend van duo’s en kamermuziek ensembles, tot grote
symfonie orkesten.

Wilda van Drunen en Pieter en Els Langendijk vormen al jaren het Landru-trio; vorig jaar hebben zij nog gespeeld op één van de locaties van de Jubileum Kunstroute van Beeldend Berghem.

Wilda is begonnen met klarinet en later is de contrabas hierbij gekomen.
Pieter speelt van jongs af aan piano en kerkorgel, later breidde hij uit met de blaasinstrumenten: blokfluiten en fagot.
Els is al jaren geleden in aanraking gekomen met de hobo en gegrepen door de klank hiervan.
Naast hobo bespeelt zij ook de zogenaamde oboe d’amore, met een bijzondere klank, lager als de normale hobo.

Joke Wolters is een professioneel geschoolde zangeres (alt-mezzo). Vanaf haar jeugd speelt zij piano
en na 30 jaar gewerkt te hebben op diverse middelbare scholen als docente Frans, heeft zij de stap gezet om klassieke solozang te studeren aan het Conservatorium van Tilburg; succesvol afgerond in 2003. Naast optredens met binnen- en buitenlandse Renaissance ensembles maakte ze deel uit van het achtergrondkoor van Andrea Bocelli en soleerde zij o.a.  in cantates van Bach,  Vivaldi’s Gloria, het Stabat Mater van Pergolesi en Scarlatti,  Mendelssohn’s Elias en de mis The Armed Man van Karl Jenkins. Daarnaast begeleidt zij op piano een aantal instrumentalisten.