Het kunstwerk "Zicht op Berghem"

Binnenkort hopen wij te starten met de productie van beeld ‘’Zicht op Berghem’’ dat mede door samenwerking met de Dorpsraad van Berghem tot stand komt. Zicht op Berghem met een hoogte van ruim 8 meter, materiaal Cortén staal, wordt een landmark tussen Berghem en Oss en zal voor iedereen toegankelijk zijn.
Het wordt geplaatst tegenover de fietstunnel Spaanderstraat in park Spaanderstraatsche Akkers.

Het beeld is ontworpen door Beeldend Berghem lid Piet Huibers, welbekend in Berghem en op vele manieren actief met kunst, creativiteit en muziek. Zicht op Berghem is zo ontworpen dat men twee keer ‘’Zicht op Berghem’’ heeft:
- Je kijkt er doorheen en ziet Berghem, met uitspringende kerktoren.
- De omtrekken van het beeld zijn een gestileerde weergave van de oude dorpsgrenzen van Berghem. De blauwe balk aan de bovenkant is de Hertogswetering.

Stichting Beeldend Berghem wilde naar aanleiding van haar 10-jarig bestaan in 2018 een eigen kunstwerk aanbieden aan Berghem. In overleg met de Dorpsraad zijn ontwerpen gemaakt voor park Spaanderstraatsche Akkers. Gezien de aard van het park, werd het beeld groot. Uit diverse ideeën en ontwerpen, is Zicht op Berghem unaniem uitgekozen door de Dorpsraad en de werkgroep van Beeldend Berghem. Daarna begon een periode waarin de ontwerp details en productieproces uitgewerkt moesten worden en we op zoek moesten naar financiën, als ook praktische hulp van Bergse ondernemers. Ondanks de Corona periode, is dit in de najaar van 2021 gelukt.


Een film impressie van de maquette die de kunstenaar hiernaast aan het maken is.