Activiteiten 2016

Expositie Raadhuis Ravenstein, 28 aug t/m 9 okt 2016.
Helaas het is weer voorbij, met veel plezier hebben wij van eind augustus tot begin oktober geëxposeerd in het Raadhuis in Ravenstein. Wij danken het publiek voor hun enthousiaste reacties. Mocht de gelegenheid zich voordoen, zullen wij in de toekomst zeker een keertje terugkomen in Ravenstein!


Wilt u de foto’s bekijken, klik dan hier.   

Ook is er een intervieuw op Berghem TV.

18 sep 2016, Mozaïekfestival Oss
Over het Mozaïek festival in Ravenstein is de nodige publiciteit in de lokale media geweest. Beeldend Berghem is blij dat zij ook een positieve bijdrage heeft kunnen leveren aan het festival door samen met kunstenaar Alex v/d Heijden het levend mozaïek tijdens de opening te organiseren en begeleiden met de groepen 6 van basisscholen de Fonkeling en het Molenveld uit Berghem. Voor ons een hele leuke ervaring!


Op de foto’s kunt u het proces van het maken en de presentatie van het levend mozaïek bekijken.

Naar aanleiding van onze expositie in Ravenstein en het Mozaïekproject met de kinderen van de Fonkeling en het Molenveld heeft Berghem t.v. een reportage gemaakt die u kunt bekijken via deze link:

Jheronimus Bosch lezing:    dinsdag 12 april 2016
De tentoonstelling Jheronimus Bosch, Visioenen van een Genie’ vormt een ongeëvenaard eerbetoon aan de belangrijkste middeleeuwse kunstenaar die Nederland heeft gekend. Eenmalig is een groot deel van zijn oeuvre teruggekeerd  naar ’s-Hertogenbosch, de stad waar hij werd geboren, waar hij woonde, waar hij zijn meesterwerken schilderde en waar hij is begraven.

Naar aanleiding van deze expositie heeft kunsthistorica Marie Christine Walraven een boeiende lezing samengesteld  over het leven en het werk van Jheronimus Bosch. In het kader van het Jheronimus Bosch jaar organiseert Stichting Beeldend Berghem  deze lezing in de Berchplaets in Berghem :